Omat kuvat kehyksiin

Tänä päivänä monissa sisustuskaupoissa on myytävänä valmiita tauluja ja julisteita, jotka voi ripustaa kotinsa seinälle. Ne ovat toki näyttäviä, mutta enemmän tunnetta kotiin saa, jos valokuvat ovat asukkaiden itsensä ottamia. Hyvä idea onkin siis valita parhaimmat kuvat ja tehdä niistä joko canvastauluja, julisteita tai suurikokoisia kuvia. Tämä onnistuu monen valokuvausliikkeen kautta ja kokojakin on saatavana kohtuullisen kokoisista aina jättimäisiin kuvatauluihin. Suuret kuvat ja niistä tehdyt taulut ovat myös mainioita lahjaideoita. Esimerkiksi isovanhemmat ilahtuvat taatusti avatessaan kuvalahjan omien lastenlastensa kuvista. Kuvalahjat sopivat hyvin äitienpäiväksi, isänpäiväksi, syntymäpäiväksi tai vaikka joululahjaksi.

Jos kuviin haluaa tuoda vielä enemmän persoonallisuutta, on niiden kehykset mahdollista rakentaa itse. Kehysten rakentamista varten ei tarvitse olla erikoisen kätevä käsistään, sillä periaatteessa tärkeintä on saada kehyksille oikeat mitat. Sen jälkeen puutavarasta sahataan sopivan kokoiset pätkät, jotka voidaan esimerkiksi liimata yhteen. Niin puutavaran kuin puuliimankin saa vaikkapa Byggmax-liikkeistä. Kehikon lisäksi kehystä varten tarvitaan muovilevy, joka tulee kuvan eteen pitämään kuvan paikoillaan ja suojaamaan sitä kaikenlaisilta kolhuilta ja rikkoontumiselta. Myös muovilevyä voi ostaa liikkeistä, jotka myyvät rakentamiseen soveltuvaa tavaraa.

Kun kehys on rakennettu ja sen taakse on asetettu pidike, on aika alkaa miettimään taulun paikkaa. Kuvan oikea paikkaa kannattaa valita aina sen mukaan, millainen kuva on kyseessä. Kuvat omista perheenjäsenistä sopivat hyvin vaikkapa olohuoneeseen ja muille näkyville paikoille. Jotkut myös haluavat suuria perhepotretteja makuuhuoneeseen, jossa niitä voi katsella ennen nukkumaan menemistä. On jokaisen itsensä päätettävissä, miten mitkäkin kuvat halutaan sijoittaa. Lastenhuoneita voi sisustaa myös harrastuksiin liittyvillä kuvilla. Jos harrastuksena on vaikkapa ratsastus tai jääkiekko, voi seinille laittaa kuvia lapsista harrastustensa parissa.