Millaiset blogikuvat nostavat blogin menestykseen

Kuvat ovat suurimmassa osassa blogeja erityisen tärkeitä elementtejä – suorastaan blogin suola, jota ilman blogi on lopulta aika mitäänsanomaton. Millaiset blogikuvat sitten auttavat nostamaan blogisi menestykseen? Tähän artikkeliin on koottu muutama vinkki hyviä blogikuvia halajavalle.

Oma, erottuva tyyli

Sekä valokuvissa että blogin tekstissä kannattaa valita oma, erottuva tyyli, josta tulee parhaimmillaan ikään kuin blogin tavaramerkki. Joihinkin blogeihin sopii esimerkiksi puhetyylinen kirjoitustyyli, kun taas joissakin toisissa blogeissa asiallinen kirjakieli toimii paremmin. Sama koskee blogin kuvia. Kuvien tyyliä kannattaa aina pohtia blogin teemasta käsin ja omalle tyylille kannattaa olla uskollinen. Vaikka muiden bloggaajien kuvista ja teksteistä kannattaakin hakea inspiraatiota, ei niitä kannata lähteä kopioimaan, vaan inspiraation pohjalta kannattaa pyrkiä luomaan oma, joukosta erottuva tyyli!

Puhuttelevat kuvat

Puhuttelevat blogikuvat pysäyttävät lukijan ja saavat hänen pohtimaan blogin aihepiiriä tavallista syvällisemmin. Tällaiset kuvat tuovat lukijan mieleen ajatuksia ja tuovat blogiin lisäarvoa. Esteettiselle lukijalle kuvat voivat olla jopa pääasiallinen syy palata blogiin kerta toisensa jälkeen. Muista jakaa puhuttelevia kuvia myös blogin somekanavilla. Näin ne auttavat somen käyttäjiä löytämään blogiisi ja tekevät blogistasi entistä tunnetumman. Instagram soveltuu erityisen hyvin puhuttelevien blogikuvien jakamiseen. Sen kautta puhuttelevilla kuvilla voi tehdä myös tiliä, sillä monet yritykset tekevät mielellään yhteistyötä somevaikuttajien kanssa.

Laadukkaat kuvat

On tärkeää huolehtia siitä, että blogin kuvat ovat laadukkaita. Rakeiset tai sumeat blogikuvat eivät ole enää tätä päivää ja saavat helposti koko blogin näyttämään suttuiselta ja ammattitaidottomalta. Jos pyrit ammattimaiseen otteeseen, huolehdi siitä, että myös blogin kuvat vastaavat tätä tasoa. Erityisen taitava kuvaaja voi jopa löytää asiakkaita bloginsa kuvien avulla ja halutessaan hän voi jopa käyttää blogiaan portfolion tapaan osoittamaan, että hänellä on loistava kuvaussilmä.

Teknisesti toimivat kuvat

Varmista, että blogin kuvat ovat sellaisia, etteivät ne esimerkiksi hidasta tarpeettomasti blogin latautumista. Liian hitaasti latautuvat ja toimivat sivut nimittäin hermostuttavat herkästi moderniin hektiseen rytmiin tottuneita lukijoita ja liian hitaat sivut jätetään perin helposti latautumaan ihan keskenään. Koska netti on nykyisin pullollaan mielenkiintoisia blogeja, on lukijalla varaa jättää liian hitaat blogit väliin ja siirtyä seuraavaan.