Metsäblogeja

 

Metsä on aina ollut Suomalaisille tärkeä ylpeyden aihe ja suojelun kohde. Metsässä ollessa on täysin luonnon ympäröimänä. Kun mieli lepää puiden huminaa kuunnellessa, on helppoa olla läsnä ja rentoutua.

Tästä syystä monien kesämökit myös sijaitsevat metsän läheisyydessä tai metsässä, omalla metsätontilla. Muiden metsämietteistä ei vielä ole olemassa kovin monia blogeja, mutta muutama metsäaiheinen blogi internetin aalloilta löytyy luettavaksi.

Luontoliiton metsäblogista löytyvät kaikki metsän kasviasukit


Luontoliiton ylläpitämä
metsäblogi on suomenkielisten ja suomalaisia metsiä käsittelevien metsäblogien aatelia. Simppelisti metsäblogiksi nimetyssä blogissa esitellään muun muassa kaikenlaisia erilaisia metsän kasveja, puita ja muita aiheita. Blogissa vieraillaan myös maamme monissa metsissä ja esitellään faktapitoista, metsäharrastajalle relevanttia tietoa kaikesta metsään liittyvästä.

Blogilla on monia kirjoittajia ja päivittäjiä, ja blogia lukiessa näkee selvästi, että kirjoittajat ovat oikeita metsäasiantuntijoita. Luontoliiton metsäblogi päivittyy yhä säännöllisin väliajoin mielenkiintoisin ja monipuolisin aihein.

StoraEnson metsäblogi auttaa metsätonttiasioissa

Paperin ja sellun jättituottaja StoraEnso tuntee metsät. StoraEnson nettisivuilta löytyy nykyisin myös metsäaiheinen blogi, jossa ammattibloggaajat kirjoittelevat vaihtuvista aiheista metsiin, metsistä löytyvään ravintoon ja muihin metsäaiheisiin liittyviä blogipostauksia.

StoraEnson nettisivuilla on lisäksi livechat, jossa asiantuntijat neuvovat metsäaiheissa. Tämä chat näkyy sivun alakulmassa myös blogia luettaessa, ja mitä tahansa metsään liittyviä kysymyksiä on siis helppo kysyä blogia lukiessa hetken mielijohteesta.

Blogissa esitellään myös metsiin liittyviä uutisaiheita sekä internetistä kerättyjä mietteitä metsistä eri kanavilta esimerkiksi eri yhdistysten julkaisemina. Blogista löydät haastatteluita ja metsiin liittyviä, 4eventin kirjoittamia kuukausiluontoisia terveysartikkeleita.

Pikkukoulun elämää metsän liepeillä

Opettajan ylläpitämä metsäblogi esittelee pienen kyläkoulun elämää metsän äärellä. Metsäblogi 2 -nimellä varustettua blogia ylläpitää opettaja nimeltä Juha Toivanen. Blogissa kirjoitellaan arkipäiväisistä koulu- ja luontoaiheista vaatimattomalla mutta viihdyttävällä tavalla. Blogi on päivittynyt jo yli kaksi vuotta. Kyseessä on pieni koulu metsän liepeillä, joten luonnollisesti metsä ja sen tarjoamat mahdollisuudet ovat läsnä koululaisten arkielämässä. Blogia lukiessa saa perspektiiviä isoista kaupunkikouluista kirjoitettuihin uutisartikkeleihin.

Aloita oma metsäblogisi

Metsäblogeja on tällä hetkellä luettavissa vain muutama. Lifestyle-blogit ovat nykyään erittäin suosittuja, ja joukkoon mahtuisi varmasti myös yksi jos toinenkin metsäaiheinen blogi. Erityisesti uudet metsänomistajat ja metsän perinyt nuoriso varmasti hyötyisi blogista, jossa esitellään metsäsanastoa, metsän kanssa elämistä sekä metsänhoitovinkkejä.