Meikkaa oikein valokuviin

Valokuvaus on aivan oma taiteenlajinsa, ja kuten mikä tahansa muukin taito, myös se vaatii tekijältään osaamista. Monesti suurimman osan nikseistä oppii parhaiten vain tekemällä, mutta tässä artikkelissa haluaisimme raottaa salaisuuden verhoa ja paljastaa sinulle ammattilaisten vinkit siihen, kuinka tehdä mahdollisimman hyvä meikki valokuviin. Tämä artikkeli on kirjoitettu yhteistyössä niin valokuvauksen kuin meikkaamisenkin ammattilaisten kanssa, ja tämän ansiosta olemmekin saaneet aikaan täydellisen artikkelin parhaine vinkkeineen parhaiden mahdollisten lopputulosten saamiseksi. Lue siis vinkit ja poimi ne talteen tulevia kuvauksia ajatellen – olit sitten itse meikkaaja, malli tai vaikka valokuvaaja!

Täydellinen meikki valokuviin

Heti ensimmäiseksi haluaisimme tuoda ilmi erään valokuvameikkaukseen liittyvän tosiseikan – valokuvameikin ei ole tarkoitus näyttää hyvältä oikeassa elämässä. Tämän pakkelin ei tosiaankaan tarvitse olla sellainen, jossa lähtisit mielelläsi ulos ihmisten ilmoille. Oikeastaan tilanne on täysin päinvastainen – todennäköisesti olet onnistunut kuvausmeikissä täydellisesti silloin, kun arastelet kuvausten jälkeen mennä ulos edes luikkiaksesi autollesi saakka.

Emme missään nimessä tarkoita sotkuista ja epäsiistin näköistä pakkelikerrosta. Kuvausmeikki kuitenkin saa ja sen osittain pitääkin olla hieman arkimeikkiä räväkämpää , sillä räikeät salamavalot voivat muuten saada lookin näyttämään turhan kalpealta. Avainsanana meikissä ovat aina korkealaatuiset ja ammattimaiset tuotteet, kuten NYX Professional Makeup, jonka avulla saa tehtyä ihmeitä kenen tahansa kasvoille.

Valokuvausmeikin vaiheet

Muista, että minkä tahansa meikin tärkein osa on aina pohjustus – haluat aina panostaa siihen, että ihosi voi meikin alla hyvin. Ennen kuvausmeikin tekemistä onkin suositeltavaa pestä kasvot kevyesti pesuvaahdolla ja levittää niiden päälle hoitava ja rauhoittava kosteusvoide suojaksi. Kun voide on täysin imeytynyt, voidaan aloittaa täydellisen pohjan luominen. Panosta peittävään, mattaan ja valoa heijastavaan tuotteeseen luodaksesi illuusion täydellisestä ihosta. Kuvissa saa hieman liioitella, ja täydellinen iho onkin asia, joka on usein osa kuvia. Muista levittää voide tasaisesti, jotta ihosi ei näytä kuvissa laikukkaalta. Kirkas salamavalo paljastaa brutaalisti pienetkin virheet, joten tämä vaihe on tärkeä. Kun voide on levitetty, on aika kiinnittää koko komeus mattapuuterilla.

Täydellinen meikkipohja on kuin tyhjä kangas – sen päälle voi loihtia käytännössä mitä tahansa. Muista, että kuvausmeikissä enemmän on enemmän. Se, mikä saattaa paljaaseen silmään tuntua liioittelulta, saattaakin näyttää kuvissa äärimmäisen hyvältä. Älä siis pelkää värejä, vaan käytä rohkeasti erilaisia meikkituotteita loihtiaksesi itsellesi läpitunkevan kauniit silmät ja pussattavan upeat huulet. Muista suosia kuvausmeikissä mattasävyjä, sillä kiiltävä meikki, kuten kimmeltävä huulikiilto, saattaa aiheuttaa kuvissa ikäviä vääristymiä, jotka saattavat pahimmassa tapauksessa pilata koko kuvan.