Kuuluisia blogeja

 

Tiesitkö, että menestyneimmät bloggaajat tienaavat jopa samoja summia rahaa kuukaudessa kuin lääkärit, ja lukijoita blogilla voi olla kymmenistä tuhansista satoihin tuhansiin? Ketä nämä ihmiset ovat?

Esittelemme muutamia kuuluisia blogeja Suomessa ja ulkomailla, joista voit saada inspiraatiota oman blogiurasi aloittamiseen, tai ainakin mukavaa luettavaa vapaisiin hetkiin.

Ruokablogien kuningattaret


Yksi kuuluisimmista ruokablogeista on jo vuosia olemassa ollut Smitten Kitchen. Smitten Kitcheniä kirjoittaa newyorkilainen Deb pienestä newyorkin asunnostaan. Smitten Kitchenillä on jopa huikeat 206 082 lukijaa Google Reader -laskurissa, ja luku nousee yhä. Smitten Kitchenin suosio perustuu varmasti samaistumiseen: pienessä keittiössä isoja aterioita kokkaavia perheellisiä on toki monta muutakin maailmassa.

Suomen kuuluisin ruokablogi on Kinuskikissa. Kinuskikissa aloitti vaatimattomasti, mutta blogin suosio nousi niin paljon, että monet blogin resesptit löytyvät nykyisin myös kirjakauppojen hyllyiltä. Kinuskikissa-blogin suosio perustuu kauniiden mutta helppojen leipomusten yksityiskohtaisiin ja selkeisiin tutoriaaleihin, joiden avulla kuka tahansa voi onnistua.

Muotiblogien kerma

Kansainvälisen suursuosion saavuttanut italialaisen Chiaran ylläpitämä The Blond Salad -blogi on mahdollisesti maailman suosituimpia muotiblogeja. Vaatimattomasti aloittanut Chiara on seitsämän blogivuoden aikana noussut äärettömään suosioon, kerännyt monta sataa tuhatta lukijaa, suunnitellut omia mallistojaan ja on myös nykyisin monien katumuotikuvaajien mutta myös paparazzi-kuvaajien kohteena.

Yksi Suomen kuuluisimpia muotiblogeja näinä päivinä on Niina Tapojärven ylläpitämä Nelliinan Vaatehuone. Niina kirjoittaa Olivia-lehden nettisivuilla muodista, ja lukijoita oli vuonna 2015 noin 70 000 kappaletta. Niina tekee paljon yhteistyöpostauksia, mutta paljon enemmän vielä omia postauksiaan. Niina ei bloggaa kokopäiväisesti, vaan on töissä samanaikaisesti it-firmassa. Monet muotibloggaajat tilaavat vaatteet ja kengät netistä.

Kemikaalicocktail esittelee kemikaalitonta elämää

Noora Shinglerin ylläpitämä Kemikaalicocktail on yksi Suomen kuuluisimpia. Blogi on ollut olemassa jo vuodesta 2008. Kemikaalicocktail on itserahoitettu, eli bloggaaja ei saa tuloja ulkopuolisista lähteistä. Blogissa tärkeimpiä aiheita ovat eettisyys, terveys ja tietenkin se valtava kemikaalicocktail, joka ympäröi meitä päivittäin ilman, että edes tulemme ajatelleeksi sitä.

Lifestyle-blogeista ideoita oman elämän muokkaamiseen

Yksi aikamme suosituimmista suomalaisista lifestyle-blogeista on MiniFitness, jota ylläpitää Eevi Teittinen. Kuukausittain MiniFitness kerää noin 130 000 lukijaa. Blogissa käsitellään fitness- ja treeniaiheita. Mukaan pääsevät tietty myös ravinto ja treeniruoka-aiheet.