Ammattitaitoinen kuvaaja juhliin

Monet haluavat palkata kuvaajan omiin juhliinsa, sillä silloin voi itse keskittyä toimimaan juhlien järjestäjänä, seurustelemaan vieraiden kanssa ja vain nauttimaan juhlista. Tavallinen kansalainen ei myöskään osaa ottaa sellaisia kuvia kuin ammattitaitoiset kuvaajat osaavat. Kuvien valotuksen ja muiden säätöjen tulee olla kunnossa varsinkin silloin, kun kuvataan huonossa valossa. Esimerkiksi omien halloween-juhlien kuvaaminen itse ei siis ole kaikista järkevintä. Halloweenia nimittäin juhlitaan tuttuun tyyliin hämärissä olosuhteissa, jolloin kännykkäkameran teho ei enää riitä hyvien kuvien saamiseen.

Halloween-juhlia ja kuvia varten kannattaa panostaa koristeluihin. Upeat halloween koristeet näkyvät kuvissa ja tuovat niihin enemmän asennetta ja eloa. Oranssi ja musta täydentävät toisiaan ja saavat juhlatilan näyttämään hyvältä. Sen sijaan pelkästään musta tai vaikkapa valkoinen voivat olla hankalia värejä kuvien kannalta. Musta syö kaiken valon, joten mustat asut ja koristeet näyttävät kuvissa epäselviltä, mikäli kuvaaja ei osaa asettaa oikeita asetuksia kameraansa. Valkoinen asu taas voi saada ihmisen näyttämään kalpealta. Kalpeus korostuu vielä entisestään kuvissa, joten tämäkin seikka tulee ottaa huomioon.

Jo hyvissä ajoin ennen juhlia on hyvä tutustua eri kuvaajiin ja miettiä, kuka sopisi parhaiten omien juhlien kuvaajaksi. Toisilla on enemmän kokemusta juhlakuvaajana toimimisesta kuin joillakin muilla. Toisaalta myös hinta ratkaisee paljon. Yleensä kokeneet ja hyvät arvostelut saaneet kuvaajat pitävät omia hintojaan korkeammalla kuin vähän aikaa sitten aloittaneet. Kuitenkin myös aloitteleva kuvaaja voi olla aivan yhtä hyvä kuin jo vuosikausia alalla toiminut kuvaaja.