Valokuvat ja sisustus

Nykyajan älypuhelimilla saa jo melko lailla samantasoisia, jopa parempiakin, kuvia kuin digikameroilla. Lisäksi puhelimessa on vaikka minkälaisia sovelluksia, joiden avulla kuvaa voi käsitellä haluamallaan tavalla. Näitä valokuvia on sitten totuttu laittamaan sosiaaliseen mediaan muiden ihasteltavaksi.

Itse otetuilla kuvilla on kuitenkin vaikka kuinka paljon muutakin käyttöä. Niitä ei suinkaan kannata jättää puhelimen kirjastoon, josta ne sitten löytyvät parin vuoden päästä ja alat ihmettelemään, miksi tästäkin on pitänyt ottaa kuva. Hyvästä kuvasta on moneksi ja yksi nouseva trendi on teettää niistä sisustuselementtejä kotiinsa.

Valokuvista sisustuselementeiksi

Valokuvia voi kehittää tauluiksi ja laittaa sitten kehyksiin, mikä on jo tuttua. Valokuvilla voi kuitenkin tehdä paljon muutakin ja esimerkiksi niiden teettäminen julisteiksi on suosittua. Julisteet vievät seinällä enemmän tilaa ja ovat näppärä tapa peittää tylsän valkoiseen seinään. Vaihtoehtoisesti valokuvasta voi teettää vaikkapa tapetin yhdelle seinälle. Tällainen seinä suorastaan vangitsee huomion ja sitä kutsutaankin tehosteseinäksi, jotka ovat nykyään muotia.

Valokuvien lisäksi sisustus rakentuu perinteisten elementtien varaan: näitä ovat vaikkapa olohuoneen matto tai perintöhuonekalut. Yhdistelemällä jo jotain olemassa olevaa omiin valokuviin saa kodistaan takuulla uniikin. Kannattaa esimerkiksi miettiä, miten metsästä otettu valokuva sopisi yhteen olohuoneen lattiaa hallitsevan yksivärisen maton kanssa. Jos valokuvassa on jo paljon eri värejä, kannattaa matto pitää yksivärisenä, jotta koko huone ei ole liian värikäs.

Miten pääsen alkuun?

Mikäli sinulla on jo älypuhelin, olet jo melko pitkällä. Mitään erillisiä valokuvan muokkaussovelluksia ei niinkään tarvitse ladata, sillä puhelimessa on jo valmiiksi melko kattava työkalupaketti. Netti on pullollaan hyviä vinkkejä aloittelevalle valokuvaajalle, ja niitä kannattaa ehdottomasti hyödyntää.

Kännykän tai tietokoneen ohjelmat kannattaa käydä läpi, sillä sieltä löytyy usein kuvan muokkaamiseen sopiva ohjelma. Tämän lisäksi kannattaa kysellä vinkkejä, millaisia ohjelmia muut ovat käyttäneet. Monia hyviä ohjelmia saa ladattua ilmaiseksi netistä tai sitten ne toimivat selaimessa: sinun ei tarvitse ladata mitään, vaan hoidat kuvanmuokkauksen internetsivulla.

Valokuvasta teetettyjen tuotteiden tulostamiseen tarvitaan ammattiapua ja Suomessakin toimii jo useampi toimija. He varmistavat yleensä vielä kertaalleen, että kuvaasi on tehty tarvittavat muokkaukset, jotta siitä tulee tulostettaessa vaikkapa tapetiksi juuri sellainen, kuin haluat.